Arătările Domnului Isus după înviere începeau să aducă în inima ucenicilor din nou curaj. Câteva din cuvintele ucenicilor adresate Domnului, ne arată cât de mult s-au bucurat și au sperat la un viitor fericit: La această întrebare, Isus le răspunde să nu se îngrijoreze de acest lucru, îndreptându-le atenția spre cela ce va veni peste ei: „Duhul Sfânt, puterea de care aveau nevoie” (Faptele Apostolilor 1: 7, 8).
Discuția ucenicilor este oprită brusc de ceea ce văd: Isus se înalță la cer, un moment ce se pare ca i-a lăsat pe ucenici fără cuvinte. Biblia ne spune că au rămas cu ochii pironiți spre cer (Faptele Apostolilor 1: 10).
Prezența îngerilor și cuvintele lor, readuce în inima ucenicilor, și astăzi, nouă tuturor, speranța revederii: „Acest Isus, care a plecat la cer din mijlocul vostru, va veni în același fel cum L-ați văzut înălțându-se” (Faptele Apostolilor 1: 11).
Nu peste multe zile, pentru cei ce-au înțeles să rămână împreună, Dumnezeu aduce la îndeplinire ceea ce Isus a promis: Pogorârea Duhului Sfânt (Faptele Apostolilor 2). Cu această putere, ucenicii vestesc evanghelia, vindecă bolnavii, trăiesc viața cu Hristos, sfârșesc alergarea și așteaptă ziua când aceiași putere ne va învia, pentru a fi întotdeauna cu Isus.
Dragii noștri, au trecut peste 2000 de ani, de când Domnul Isus le-a spus ucenicilor despre un loc pe care Le pregătește (Ioan 14: 1-3).
Citind în Cuvântul lui Dumnezeu, și uitându-ne la evenimentele ce se petrec în zilele noastre, cred că am putea și noi, asemenea ucenicilor, să ne întrebăm: „Mai este mult?” Nu uitați de promisiunea Lui Dumnezeu înca din Vechiul Testament, experimentată de ucenici, și valabilă în zilele noastre”(Ioel 2: 28, 29).
Chiar dacă astăzi tot mai puțini aȘteaptă întoarcerea lui Isus, vă chem să fim printre cei ce se pregătesc zilnic de-a se întâlni ce El.
Înfruntând necazurile și problemele vieții, să păstrăm în inimile noastre bucuria mântuirii, și privirea să ne fie îndreptată doar înspre cer căci, într-o zi obișnuită, când nimeni nu se va aștepta, norul care l-a acoperit acum 2000 de ani îl va descoperi, și orice ochi îl va vedea!
Să ne ajute Dumnezeu să umblam în așa fel ca ziua aceea să ne găsească veghind.
„Maranata” – Vino Doamne Isuse.
Pastor Sorin Puha