… si aduceti din toata inima lauda Domnului… (Efeseni 5:19)

Cântarea este o putere secretă, care mișcă inimile oamenilor. Adevarata cântare de laudă adusă Domnului trebuie să fie din toata inima, să fie o revarsare a recunoștintei noastre pentru tot Harul dăruit nouă.

Prin cântare noi ne putem exprima bucuria din inimă sau, când trecem prin suferință, cântarea este cea care ne mângăie și ne alină durerile. Cântarea realizează părtașie în familie, într-o formație muzicală, sau între formații, cât și in Biserică.

Datoria muzicianului, ca si a oricărui creștin dealtfel, este să înceapă cu Scriptura, numai atunci va găsi tipul corect de muzică pentru tipul corect de efect.

Este important de asemenea, ca cel care cântă într-o formație să cânte din toată inima lauda lui Dumnezeu și atunci toată biserica va fi condusă sau inspirată să Îl laude pe Dumnezeu, dar dacă cel care cântă doar performează biserica va fi doar “audiență”.

Facă Domnul că în bisericile noastre să fie tot mai mulți acei, care să dorească să dezvolte și să folosească darurile lor muzicale pentru slava Lui Dumnezeu, iar tinerii să înțeleagă cu adevarat principiile lui Dumnezeu și să ceară călăuzire de la Dumnezeu în stabilirea standardelor muzicii creștine contemporane.

Dumnezeu să ne binecuvinteze!

a consemnat Ioan Variciuc – Dirijor de cor

Cântări din timpul serviciului de închinare, predici și înregistrări speciale găsiți în arhiva audio a bisericii Golgotha: