In aceasta perioada parcurgem o serie de mesaje despre Rugaciune. In relatie cu tema generala de anul acesta: Sfintirea, am dorit sa intelegem cum rugacinea este legata de sfintire si in ce fel sfintirea este un rezultat al unei vieti active de rugaciune.

Ce se intampla cand ne Rugam?

Rugaciunea, ca disciplina spirituala, este una din marile binecuvantari de care ne face parte Dumnezeu in experienta noastra spirituala. Cand Dumnezeu ne invata in Cuvantul Scripturii ca trebuie sa ne rugam, El nu a avut intentia de a alimenta religioziatea noastra cu inca un ritual care sa ne linisteasca constiinta, ci El viza transformarea noastra in profunzime cu scopul apropierii noastre de El. Iata cateva lucruri care se intampla cand ne rugam, inainte de a veni respunsul propriu-zis.

(1) Cand ne Rugam ni se deschid ochii spirituali.

In procesul rugaciunii experimentem atingerea lui Dumnezeu in mod supranatural si ochii nostri spirituali se deschid. Incepem sa vedem lucrurile, necazurile sau experientele complect diferit, intreg. Intr-o circumstanta speciala Ghehazi ii spune lui Elisei ca viata le este in pericol datorita armatei care inconjurase cetatea in care se gaseau. In urma rugaciunii ochii spirituali ai lui Ghehazi se deschi si El incepe sa vada lucrurile complet. El vede armata lui Dumnezeu care era gata sa intervina in sprijinul slujitorilor Lui. Cand te rogi se intampla ceva supranatural. Incepi sa vezi detalii care dau sesn situatiei prin care treci si incepi sa intelegi rostul lucrurilor.

(2) Cand ne Rugam inima ni se aliniaza cu a lui Dumnezeu

In gradina Ghetsemani, Domnul Isus se roaga lui Dumnezeu lasandu-ne un exemplu de urmat. In timpul rugaciuni inima cara avea tendinta respingerii crucii este pusa inaintea lui Dumnezeu si aliniata cu voia Lui perfecta. Cand ne rugam se intampla ca in timp ce insistam inaintea lui Dumnezeu pentru o anumita situatie, lucru sau persoana incepem sa ii spunem Domnului ca el stie mai bine ce trebuie facut sau ce este mai bine si primim puterea din partea lui Dumnezeu sa acceptam voia perfecta a lui Dumnezeu.

(3) Cand ne Rugam primim putere sa facem urmatorul pas.

Biserica primara si-a desfasurat activitatea intr-o perioada extrem de complicata. Pentru credinciosii promului veac fiecare zi ere o provocare de viata si moarte. Intre ostilitatile oamenilor de rand si persecutia autoritatilor au resusit sa faca pas cu pas inainte. Ceea ce a tinut biserica primului veac a fost rugaciunea. In intelesul lor biserica era rezemata pe Rugaciue. Pe apostolul Petru il gasim in Fapte 3 mergand la Rugaciune insotit de apostolul Ioan. Pe apostolul Pavel il gasim incurajand biserica sa se roage pentru el ca oridecateori is deschide gura sa poata vorbi cu autoritate cuvintele lui Dumnezeu.

Concluzii

Cand te rogi se intampla ceva in interiorul tau. Dumnezeu aseaza lucrurile ca mai apoi sa poti trai curat pentru El si iti ofera resursele necesare pentru realizarea acestor obiective. Provocarea ramane sa continuam sa ne rugam chiar daca acum nu vedem nimi la orizont, sa continuam sa ne rugam chiar daca nu ne place ce se intampla cu noi sa ne rugam chiar daca simtim ca acesta ar fi ultimul pas. Dumnezeu va trnsforma incepand cu inima noastra toate lucrurile pentru binele nostru etern. Dumnezeu sa ne ajute!